Ce sunt rasinile epoxidice?

Rasinile epoxidice PROTECT-RP sunt materiale polimerice, bicomponente, care la inceput se afla in stare lichida, apoi in baza unei reactii chimice a celor doua componente, se transforma intr-un material solid.
In timpul reactiei chimice dintre componenta A (rasina epoxidica) si componenta B (intaritorul) si pana la intarirea definitiva, materialul adera foarte bine la suprafata suport, substanta obtinuta fiind puternic adeziva.

Cand cele doua componente au fost unite (rasina epoxidica si intaritorul) ele vor reactiona ireversibil, iar cand reactia este completa se vor transforma intr-un material rigid.

O suprafata acoperita cu rasina epoxidica PROTECT-RP, are o rezistenta mecanica ridicata, ofera rezistenta la degradare, si rezistenta impotriva factorilor chimici (acizi, baze, saruri, etc)


UNDE POT FI APLICATE RASINILE EPOXIDICE ?


Aplicatiile cu rasina epoxidica PROTECT-RP sunt diverse, incepand de la pardoseli pana la aplicatii pe diverse suporturi pentru design (pereti, fibra de carbon, fibra de sticla, metal ,etc)

Rasinile epoxidice PROTECT-RP sunt adecvate si pentru aplicari pe suprafete ce pot veni in contact cu alimentele, fiind o solutie de acoperire a pardoselilor si peretilor recomandata pentru industria alimentara.

RASINILE EPOXIDICE POT FI UTILIZATE PENTRU:
– Pentru acoperirea / vopsirea pardoselilor solicitate la traffic usor, mediu, greu sau foarte greu: in hale de productie industrial, abatoare, farmacii, brutarii, fabrici de procesare lapte, spitale, ateliere, depozite, camera frigorifice, garaje, service-uri, parcari, spatii comerciale sau expozitionale, aeroporturi, Sali de sport, piscine, Sali de clasa, magazine, birouri, bucatarii etc;

– Pentru vopsirea peretilor, ca o alternative la fainata, suprafata fiind usor de curatat.

– Pentru captusirea rezervoarelor de apa, silozuri de nutreturi fermentate, bai de preaplin, bai saline, la rezervoarele de solventi, uleiuri, etc.

– Ca masa de acoperire in camp continuu (masa de spaclu) pentru protectia anticoroziva a suprafetelor de beton, beton armat, zidarie;

– Ca grund pentru sisteme de acoperire pe beton, motar, otel, lemn, ca strat de aderenta pentru alte materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *